Pasta alla Norma to na wskroś sycylijskie danie wspaniale ukazujące prostotę i wspaniały smak kuchni tej największej wyspy na Morzu Śródziemnym. Makaron, pachnące słońcem słodkie pomidory i bakłażan. Oto kwintesencja prostoty i dobrego smaku. Oczywiście możesz użyć innego makaronu, np. penne. Dla podkreślenia oryginalności dania należy zastosować sezonowaną, soloną, twardą ricottę (do dostania we włoskich delikatesach). Jeśli nie macie użyjcie pecorino lub parmezanu. Też będzie pysznie.


PASTA ALLA NORMA SKŁADNIKI

250 gramów makaronu casarecce;
1 spory bakłażan;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

14. Przełóż makaron na talerz. Na wierzch wyłóż plaster smażonego bakłażana, a na nim rozsmaruj łyżeczkę sosu pomidorowego z salaterki.

pasta alla norma danie z Sycylii


PASTA ALLA NORMA

Udekoruj danie liśćmi bazylii i posyp drobno startą ricottą.

pasta alla norma danie z Sycylii


A może BAKŁAŻAN PIECZONY? Przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *