Paprykarz z ziemniaków z boczniakami to danie z rodowodem węgierskim. Paprykarz sam w sobie to węgierskie danie, w myśl którego zwykle białe mięso lub ryby dusi się w krótkim sosie z dodatkiem mielonej, słodkiej papryki, na końcu doprawiane śmietaną. Dzisiaj proponuję paprykarz nieco inny, bezmięsny, z ziemniaków z boczniakami. Jest równie pyszny, jak jego mięsny odpowiednik, o czym decyduje użycie niewielkiej ilości aromatycznej słoniny z mangalicy. Przygotowany według tego przepisu paprykarz z ziemniaków z boczniakami jest naprawdę godny uwagi.


PAPRYKARZ Z ZIEMNIAKÓW SKŁADNIKI:

500 gramów ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

9. Na patelnię wrzuć garść posiekanego szczypiorku. W szklance rozpuść łyżkę mąki w odrobinie zimnej wody, a następnie dodaj łyżkę kwaśnej śmietany. Wymieszaj wszystko, dolej nieco płynu z paprykarzu, zahartuj i przelej zawartość szklanki do paprykarzu.

Paprykarz z ziemniaków z boczniakami


PAPRYKARZ Z ZIEMNIAKÓW Z BOCZNIAKAMI

Podawaj ozdobiony kleksem śmietany, posypany szczypiorkiem i mieloną, słodką papryką.

Paprykarz z ziemniaków z boczniakami

Co powiesz na PAPRYKARZ z JESIOTRA? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *