Paprykarz z królika to bardzo delikatne danie i z powodzeniem może być daniem sezonowym. O ile królik dostępny jest cały rok to z warzywami, jak wiadomo jest różnie. Dlatego też uważam, że należy w tym daniu stosować tylko takie, które akurat występują – wtedy danie będzie najsmaczniejsze. Kiedy to danie przygotowywałem warzyw nie było za wiele, dlatego użyłem boczniaków, papryki i szpinaku. Wiosną i latem to od Waszej inwencji zależy, co do takiego paprykarza dodacie. Bo królik oczywiście jest obowiązkowy.


PAPRYKARZ Z KRÓLIKA SKŁADNIKI

1 cały królik;
500 ml bulionu drobiowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PAPRYKARZ Z KRÓLIKA Z BOCZNIAKAMI

Podawaj z kromką chleba lub ze swoim ulubionym dodatkiem (kasza, ryż, makaron, ziemniaki, kopytka).

Paprykarz z królika z boczniakami

Spróbuj także PIECZONEGO KRÓLIKA przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *