Paprykarz z cielęciny to moje ulubione danie z dzieciństwa. To danie jest pełne smaku, delikatne no i można je „zbudować” właściwie na raty. Sam paprykarz może być przyrządzony wcześniej i zamrożony. A mając gotowe jedno z dwu powyższych dań kolejne można po prostu zrobić na bieżąco. Oba te składniki łączę bowiem dopiero przed podaniem. Kapustę zasmażaną do tego dania lepiej przyrządzić z większą ilością sosu. Dodanie go do paprykarzu znacznie podniesie walory smakowe całego dania.


PAPRYKARZ Z CIELĘCINY SKŁADNIKI

300 gramów łopatki albo karczku cielęcego;
50 gramów szynki szwarcwaldzkiej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

8. Drugim składnikiem dania jest młoda kapusta zasmażana. Jeżeli masz ją gotową dodaj „odpowiednią” ilość do paprykarza. Ile ? To zależy od Ciebie. W daniu powinien dominować smak paprykarzu, a kapusta i sos spod niej winien danie uzupełniać. Jeżeli nie masz gotowej kapusty jak ją przyrządzić dowiesz się <<TUTAJ>>.

młoda kapusta zasmażana w garnku

9. Ugotuj około 100 gramów kaszy jaglanej, będzie potrzebna do dania.

w garnku gotuje się kasza jaglana


PAPRYKARZ Z CIELĘCINY Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Wyłóż na głęboki talerz nałóż kaszę jaglaną i dodaj paprykarz cielęcy połączony z młodą kapustą zasmażaną. Uważaj, to danie uzależnia.

paprykarz z cielęciny z młodą kapustą


Przygotuj również GULASZ CIELĘCY – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *