paprykarz z cielęciny z młodą kapustą

Paprykarz z cielęciny to moje ulubione danie z dzieciństwa. To danie jest pełne smaku, delikatne no i można je „zbudować” właściwie na raty. Sam paprykarz może być przyrządzony wcześniej i zamrożony. A mając gotowe jedno z dwu powyższych dań kolejne można po prostu zrobić na bieżąco. Oba te składniki łączę bowiem dopiero przed podaniem. Kapustę zasmażaną do tego dania lepiej przyrządzić z większą ilością sosu. Dodanie go do paprykarzu znacznie podniesie walory smakowe całego dania.


PAPRYKARZ Z CIELĘCINY

SKŁADNIKI

300 gramów łopatki albo karczku cielęcego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

8. Drugim składnikiem dania jest młoda kapusta zasmażana. Jeżeli masz ją gotową dodaj „odpowiednią” ilość do paprykarza. Ile ? To zależy od Ciebie. W daniu powinien dominować smak paprykarzu, a kapusta i sos spod niej winien danie uzupełniać. Jeżeli nie masz gotowej kapusty jak ją przyrządzić dowiesz się <<TUTAJ>>.

młoda kapusta zasmażana w garnku

9. Ugotuj około 100 gramów kaszy jaglanej, będzie potrzebna do dania.

w garnku gotuje się kasza jaglana


PAPRYKARZ Z CIELĘCINY PROPOZYCJA PODANIA

Wyłóż na głęboki talerz nałóż kaszę jaglaną i dodaj paprykarz cielęcy połączony z młodą kapustą zasmażaną. Uważaj, to danie uzależnia.

paprykarz z cielęciny z młodą kapustą


Przygotuj również GULASZ CIELĘCY – przepis <<TUTAJ>>.


Penne Arrabiata Previous post PENNE ARRABIATA pasta wściekle dobra
deser cytrynowy z borówkami Next post DESER CYTRYNOWY z borówkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *