Paprykarz cielęcy to węgierskie danie, w myśl którego mięso dusi się w dość krótkim sosie z dodatkiem mielonej papryki, a na końcu doprawia kwaśną śmietaną. Paprykarz może też być przygotowywany z drobiu lub ryb; wizytówką Węgier jest przecież np. paprykarz z suma. Mój paprykarz, choć ma mocne węgierskie korzenie zwykle ma nieco więcej sosu. Tak po prostu preferuję. A z czym taki paprykarz podać? To zależy tylko i wyłącznie od Waszej inwencji. Na Węgrzech zapewne z galuszkami, czyli małymi kluseczkami, ale ujmy Wam nie przyniesie, gdy podacie go z ziemniakami, tak jak ja to czynię.


PAPRYKARZ CIELĘCY SKŁADNIKI

300 gramów łopatki lub karczku cielęcego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Doprowadź paprykarz cielęcy do wrzenia, pogotuj 1 minutę i wyłącz gaz pod garnkiem. Gotowe.

Paprykarz cielęcy


PAPRYKARZ CIELĘCY

Można podać z kluseczkami, kopytkami, makaronem, kaszą albo po prostu z ziemniakami.

Paprykarz cielęcy


Ochota na coś zupełnie innego? Spróbuj ZUPY Z BATATÓW i chorizo przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *