Papryka pieczona, na którą przepis przedstawiam to potrawa w klimacie północnych Włoszech. To naprawdę fantastyczna przekąska, zwłaszcza dla amatorów anchois. Jeżeli nie przepadasz za anchois spróbuj chociaż odrobinę tej przekąski, ponieważ sos, jaki wytwarza się w środku papryki podczas jej zapiekania z połączenia anchois, kaparów, oliwek i pomidorków koktajlowych oraz oliwy i masła czyni go wyjątkowym. Dodanie na koniec świeżych listków bazylii dodatkowo podnosi smak. Dzięki temu papryka pieczona po piemoncku to danie wręcz wykwintne, które nadaje się wspaniale jako przystawka na małe przyjęcie.


PAPRYKA PIECZONA PO PIEMONCKU SKŁADNIKI

2 papryki czerwone;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PAPRYKA PIECZONA PO PIEMONCKU

Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na wierzchu na kilka minut. Serwuj z listkami świeżej bazylii.

Papryka pieczona po piemoncku


Spróbuj również mojej PAPRYKI FASZEROWANEJ – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *