Papryka faszerowana warzywami z kaszą jest pyszna. Trudno uwierzyć, że tak neutralne w smaku warzywa, jak cukinia i bakłażan mogą tak wspaniale wzbogacić potrawę. Warunkiem uzyskania znakomitego smaku tego dania jest zastosowanie dobrego, o dość mocnym smaku dobrze roztapiającego się żółtego sera. Ja użyłem młodego, owczego sera hiszpańskiego Manchego. To ser łagodny, jednak już o lekko charakterystycznym posmaku. Ty oczywiście użyj takiego, jaki lubisz. Upieczone papryki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym lub grzybowym, albo dodaj po prostu np. nieco ostrego sosu piri-piri. Mięsożercy – gwarantuję Wam, że tak przygotowana papryka będzie i Wam smakowała, bo ta papryka faszerowana warzywami i kaszą jest wyjątkowa.


PAPRYKA FASZEROWANA WARZYWAMI SKŁADNIKI

2 duże papryki różnokolorowe;
1 duża cukinia;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PAPRYKA FASZEROWANA WARZYWAMI Z KASZĄ

 Smakuje wyśmienicie solo lub Twoim z ulubionym sosem.

Papryka faszerowana warzywami z kaszą

Wolisz PAPRYKĘ FASZEROWANĄ MIĘSEM? Po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


5 thoughts on “PAPRYKA FASZEROWANA warzywami z kaszą”

  1. ja zwykle też faszeruję całe papryki od góry, ale taki sposób wydał mi się również ciekawy. Co do farszu to naprawdę trudno uwierzyć, że taki bez mięsa z samych warzyw smakuje genialnie. I jak widać nawet z różnymi korektami 🙂 pozdrawiam.

  2. Ja zawsze faszeruje całe papryki a odcinam górę. Zawsze zostanie jeszcze troche wiec nie wyrzucam a kroje i dodaje do srodka. Zdaje sie ze pierwszy raz robie bez miesa mielonego czy kurczaka. Zamiast cukinii dodalam marchew a ser zolty z czarnuszką (w smaku super).
    Dzieki za inspirację:)

  3. super, że smakowało 🙂 Kuchnia to nie dyktat, dlatego warto zawsze każdy przepis dostosowywać do swoich upodobań 😉 pozdrawiam i zapraszam do wypróbowania innych przepisów 🙂 pozdrawiam 🙂

  4. Panie Tomku …pychota…pychota…pychota….dzisiaj troszke zmienilam dodajac cebulke , czosnek , pieczarki i troszke wedzonego boczku ( u mnie bez mieska sie nie obejdzie…hehehe) ach i podlalam sosem pomidorowym pasata (domowego wyrobu). Tak czy inaczej jest super i wszystkim polecam!!!….dziekuje za umieszczenie i udostepnienie przepisu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *