Pańczkraut, zwany także ciapkapusta to zmiażdżone i ugniecione na puree gotowane ziemniaki z kiszoną kapustą, oczywiście odpowiednio doprawione. To stara śląska potrawa znana pod obydwoma wyżej podanymi nazwami, używanymi zamiennie w zależności od regionu Śląska lub Zagłębia. Większość z nas uwielbia wszelkiego rodzaju puree, zatem jeżeli nie znacie jeszcze pańczkrałtu koniecznie powinniście go spróbować. Pasuje do dań z sosami, ale i sam w sobie jest po prostu genialny w smaku.


PAŃCZKRAUT SKŁADNIKI

1,2 kilograma mączystych ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


PAŃCZKRAUT CZYLI CIAPKAPUSTA

Można podać np. z grillowanymi kiełbaskami, ale najlepiej pasuje do dań z sosami (np. <<duszone żeberka>>).

Pańczkraut czyli CIAPKAPUSTA

A może KAPUSTĘ z GROCHEM? Przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *