Paluszki rybne w cieście z mąki żytniej to moja odpowiedź na przemysłową, sklepową wersję paluszków rybnych. Po pierwsze kto powiedział, że paluszki rybne muszą być zrobione z mielonej ryby? Ano ich producenci powiedzieli, bo do „mielonki” wepchnąć da się bowiem wszystko, a smak zbudować można chemią. Moje paluszki rybne w cieście to całe kawałki ryb przypominające kształtem sklepowe paluszki rybne. Ciasto zrobiłem do nich z połączenia ciężkiej mąki żytniej pełnoziarnistej i otrębów żytnich. Uprzednio namaczane w jajku paluszki rybne, a następnie w owej mieszance żyta zanurzone stają się okazem zdrowia. Będziecie mile zaskoczeni.


PALUSZKI RYBNE W CIEŚCIE SKŁADNIKI

polędwiczki z dorsza lub łupacza o łącznej wadze 450 gramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

8. Fajnie, gdy obok usmażonych paluszków rybnych położysz na stole kilka dodatków, najlepiej warzywnych (pamiętaj o sezonowości i lokalności). Obiad będzie nie tylko kolorowy, ale zdrowy i pyszny.

UWAGA: Im większa liczka dodatków na stole, tym większa szansa na pełnowartościowy, zdrowy posiłek. Celebruj go z najbliższymi.

Paluszki rybne w cieście z mąki żytniej


PALUSZKI RYBNE W CIEŚCIE Z MĄKI ŻYTNIEJ

Podawaj np. z sałatą zieloną z wiejską śmietaną oraz sałatką z ciecierzycy (przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.)

Paluszki rybne w cieście z mąki żytniej


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *