Ośmiornica w sosie winegret

Ośmiornica w sosie winegret to znakomita przekąska latem. Gdy żar za oknami przyjemnie jest zatopić swe usta w mięciutkie mięso tego niezbyt pięknego głowonoga. Cóż jednak przeszkadza nam taką ośmiornicę zjeść w środku zimy? Nic. W dodatku w Polsce często się pości, a ośmiornica w sosie winegret może być wtedy świetną alternatywą dla oklepanego śledzia. Poza tym ośmiornicę dostaniemy w naszych sklepach przez cały rok. I nie ma znaczenia że mrożoną, bo ta jest nawet lepsza od świeżej.


OŚMIORNICA W SOSIE WINEGRET

SKŁADNIKI

ośmiornica o wadze 700 gramów;
oliwa extra vergine;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

12. Wlej sos winegret do naczynia z ośmiornicą i papryką. Zamieszaj, dopraw do smaku, jeżeli potrzeba. Owiń naczynie folią spożywcza i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.

Ośmiornica w sosie winegret


OŚMIORNICA W SOSIE WINEGRET PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj w temperaturze pokojowej (przenigdy prosto z lodówki!) posypane posiekaną dymką i natką pietruszki. Jeżeli sałatka nie zostanie zjedzona od razu w całości przed następnym podaniem może być koniecznie dolanie nieco octu winnego, który traci swą moc z czasem.

Ośmiornica w sosie winegret


3 thoughts on “OŚMIORNICA w sosie WINEGRET”

  1. Rozumiem, dziękuję za odpowiedz Tomku 🙂
    Zainteresowanie na pewno będzie ponieważ strona jest naprawdę ciekawa. Pozdrawiam

  2. @Ewa: nie „panuj” mi tutaj 😉 Strona potrzebuje rozwoju, a po 7 latach jej bezpłatnego udostępniania skończyły mi się fundusze. Jeżeli znajdą się osoby zainteresowane moją działalności i wspomogą w ten sposób strona będzie się rozwijać. Plany są. Jeżeli nie będzie zainteresowania strona pozostanie jedynie pamiątką dla mnie, dla rodziny i dla moich najbliższych. A tak na marginesie zdecydowana większość zawartości strony nadal jest i pozostanie bezpłatna. Zablokowany jest jedynie dostęp do niektórych przepisów. pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *