Ogórki małosolne to klasyka ponadczasowa. Ogórki takie przygotowuje się tak łatwo, jak gotuje się wodę. Są pyszne i „pasują” chyba do wszystkiego. Każdy chyba ma jakiś swój tajemny składnik, dzięki któremu właśnie jego ogórki są wyjątkowe. Moje są takie zwykłe, ale zaręczam – równie pyszne albo jeszcze lepsze. Przed ich przygotowaniem koniecznie przetestuj ogórki od kilku dostawców i wybierz te najlepsze. No chyba, że zawsze kupujesz w tym samym miejscu albo masz własne z ogródka – takie najlepsze.


OGÓRKI MAŁOSOLNE SKŁADNIKI:

1 kilogram świeżych ogórków gruntowych;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

5. Słoiki z ogórkami można zakręcić, ale równie dobrze wystarczy przykryć je np. talerzykiem. Odstaw ogórki do kąta najlepiej w kuchni.

Ogórki małosolne


OGÓRKI MAŁOSOLNE

Ogórki małosolne gotowe są do spożycia często już po 24 godzinach, ale najczęściej po około dwóch dniach. Wszystko zależy od temperatury otoczenia oraz całej masy innych czynników, takich jak np. cierpliwość oczekujących  na ich spożycie.

Ogórki małosolne

Wolisz OGÓRKI KISZONE? Po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *