Ogórki kiszone, czyli polską ponadczasową klasykę przygotowuje się tak łatwo, jak gotuje wodę. Są pyszne i „pasują” chyba do wszystkiego. Każdy chyba ma jakiś swój tajemny składnik, dzięki któremu właśnie jego ogórki są wyjątkowe. Moje są takie zwykłe, ale zaręczam – równie pyszne. Podstawa to oczywiście dobre, sprawdzone ogórki – zanim zawekujesz słoiki z ogórkami na zimę koniecznie przetestuj je od kilku dostawców i wybierz te najlepsze. A najlepsze są te kupowane od tego samego sprzedawcy lub z własnego ogródka.


OGÓRKI KISZONE SKŁADNIKI:

świeże ogórki gruntowe o zbliżonej wielkości;
sól kamienna niejodowana;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


OGÓRKI KISZONE

Przynajmniej jeden słoik z ogórkami kiszonymi otwórz od razu po ich zakiszeniu. Musisz przecież spróbować, czy Twoje ogórki kiszone są smaczne, a woda spod ogórków wystarczająco kwaśna, by ocucić Cię rano po odbytych dzień wcześniej suto zakrapianych imprezach rodzinnych w długie zimowe wieczory. Jeżeli są OK, nie wahaj się, leć po następną partię ogórków. Jeszcze zdążysz zakisić kilka dodatkowych słoików…

Ogórki kiszone

Wolisz OGÓRKI MAŁOSOLNE? Po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *