Ogórki kiszone, czyli polską ponadczasową klasykę przygotowuje się tak łatwo, jak gotuje wodę. Są pyszne i „pasują” chyba do wszystkiego. Każdy chyba ma jakiś swój tajemny składnik, dzięki któremu właśnie jego ogórki są wyjątkowe. Moje są takie zwykłe, ale zaręczam – równie pyszne. Podstawa to oczywiście dobre, sprawdzone ogórki – zanim zawekujesz słoiki z ogórkami na zimę koniecznie przetestuj je od kilku dostawców i wybierz te najlepsze. A najlepsze są te kupowane od tego samego sprzedawcy lub z własnego ogródka.

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu do wszystkich przepisów.

Sprawdź
Kup terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy


OGÓRKI KISZONE

Przynajmniej jeden słoik z ogórkami kiszonymi otwórz od razu po ich zakiszeniu. Musisz przecież spróbować, czy Twoje ogórki kiszone są smaczne, a woda spod ogórków wystarczająco kwaśna, by ocucić Cię rano po odbytych dzień wcześniej suto zakrapianych imprezach rodzinnych w długie zimowe wieczory. Jeżeli są OK, nie wahaj się, leć po następną partię ogórków. Jeszcze zdążysz zakisić kilka dodatkowych słoików…

Ogórki kiszone

Wolisz OGÓRKI MAŁOSOLNE? Po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *