Ogony wołowe duszone w czerwonym winie zadowolą prawdziwych mięsożerców. Jeżeli lubicie mięso, a nie jedliście jeszcze ogonów wołowych to zdecydowanie powinniście ich spróbować. Choćby dlatego, że ten kawałek woła jest u nas wciąż mało popularny, a przecież mięso to jest równie smaczne, co np. pręga wołowa. No tak, jest mankament. Dość trudno zdobyć ogony wołowe no i wymagają długiej obróbki cieplnej. Być może sprawę rozwiązuje szybkowar. Tego nie wiem, gdyż nie używam. No i czy z szybkowaru sos wyjdzie równie smaczny, co przy długim duszeniu? Nie wiem. Próbujcie. Przynajmniej raz warto spróbować.


OGONY WOŁOWE SKŁADNIKI:

800 gramów pokrojonych kawałków ogona wołowego;
1 duży por;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Pozostałości warzyw i sosu na durszlaku dobrze przetrzyj łyżką. Do czystego sosu włóż mięso i pieczarki. Jak słusznie zauważyliście pomimo, iż sugeruję dodanie pieczarek do tego dania w ostateczności z nich zrezygnowałem. W spisie składników jednak widnieją, ponieważ uważam że to dobra opcja dla duszonych ogonów wołowych.

przecieranie sosu pieczeniowego


OGONY WOŁOWE W CZERWONYM WINIE

Możesz podać od razu, ale dużo lepiej smakują na dzień następny. Podawaj z ziemniakami, domowymi ogórkami kiszonymi i aksamitnym sosem z duszenia ogonów.

ogony wołowe w czerwonym winie

Wolisz pieczoną PRĘGĘ WOŁOWĄ? Wypróbuj mój przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “OGONY WOŁOWE w czerwonym winie”

  1. w końcu z nich zrezygnowałem, ale zapomniałem usunąć z przepisu. tekst poprawiony. dzięki za czujność 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *