Obazda to prawdziwa królowa wśród past do chleba. Bywając w Niemczech, czy Austrii każdorazowo objadałem się z lubością obatzdą, czyli bawarską pastą serową. Obazda (czasem obatzda) to składająca się z sera camembert, naturalnego serka do smarowania i masła znakomita pasta spożywa najczęściej z preclem bawarskim. Kiedyś będą w Bawarii podejrzałem przepis, popróbowałem, przetestowałem i dzisiaj prezentuję Wam swój przepis na tę naprawdę smakowitą pastę do pieczywa. Przygotowanie jej nie nastręczy żadnych trudności nawet laikom kuchennym. Z uwagi na dodanie niewielkiej ilości cebuli pasta nie jest zbyt trwała, ale nie zdarzyło mi się jeszcze, aby pozostała w lodówce dłużej, aniżeli dwa dni. Przez ten czas cebula nie da jej rady.


OBAZDA SKŁADNIKI

250 gramów sera camembert;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


OBAZDA BAWARSKA PASTA SEROWA

Pasta winna być serwowana w temperaturze pokojowej (nigdy wprost z lodówki) wraz ze świeżym pieczywem i piwem. Najlepiej oczywiście z bawarskim preclem piwnym i kufelkiem piwa, które zostało dodane do pasty.

OBAZDA bawarska PASTA SEROWA


LIPTAUER również będzie smakował – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *