Nuoc cham (czytaj nok czam) to bodaj jeden z najpopularniejszych sosów w Wietnamie. Banalny do przygotowania, niebanalny w smaku. Przygotowanie go wymaga niewielkiego nakładu pracy i czasu, efekty zaś są piorunujące. Jego istotą jest połączenie smaków ostrego, słonego, słodkiego i kwaśnego. No i doprawienie oczywiście dość kontrowersyjnym i charakterystycznym w smaku sosem rybnym. W zasadzie smak sosu powinien być zrównoważony (jak to w potrawach azjatyckich), ale jednak w tym przypadku nuoc cham powinien być naprawdę ostry. Tak przygotowany sos to świetny sos do sajgonek.


NUOC CHAM

SKŁADNIKI

3-6 małych papryczek chilli (ostrych, nawet bardzo ostrych);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


NUOC CHAM SPOSÓB PODANIA

Idealnie pasuje do sajgonek – jak zrobić pyszne, domowe SAJGONKI znajdziesz <<TUTAJ>> .

nuoc cham sos wietnamski sos do sajgonek


pierogi ze szpinakiem Previous post PIEROGI ze SZPINAKIEM inne niż wszystkie
Schabowy pieczony z ziemniakami Next post SCHABOWY PIECZONY z ziemniakami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *