Naleśniki żytnie i awanturka to bardzo ciekawa propozycja kulinarna dla osób preferujących posiłki bezmięsne. Zamiast oklepanych naleśników z mąki pszennej zastosowałem mąkę żytnią razową, typ 2000. Ta znakomita, pochodząca z upraw biologicznych mąka okazała się strzałem w „dziesiątkę”. Sprawdziła się znakomicie, a jej „gęstość” w postaci błonnika (im wyższy typ mąki, typ mniej jest oczyszczona, a zatem posiada więcej naturalnego błonnika) dodała daniu nie tylko smaku, ale i znakomitej konsystencji samym naleśnikom. A co do zaś awanturki to bardzo popularna w wielu regionach kraju pasta, którą przyrządza się z twarogu, wędzonej makreli i kwaśnej gęstej śmietany. Całość smakuje wyśmienicie, zwłaszcza z letnimi jeszcze naleśnikami.


NALEŚNIKI ŻYTNIE SKŁADNIKI:

300 gramów tłustego, dobrej jakości twarogu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


NALEŚNIKI ŻYTNIE

Nałóż naleśniki na talerz; na każdym z nich rozsmaruj po 1 łyżce awanturki. Smakują znakomicie podane dodatkowo z rzeżuchą i wędzonym łososiem.

Naleśniki żytnie i awanturka


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *