Naleśniki żytnie to bardzo ciekawa propozycja kulinarna dla osób preferujących posiłki bezmięsne. Zamiast oklepanych naleśników z mąki pszennej zastosowałem mąkę żytnią razową, typ 2000. Ta znakomita, pochodząca z upraw biologicznych mąka okazała się strzałem w „dziesiątkę”. Sprawdziła się znakomicie. A co do zaś awanturki to bardzo popularna w wielu regionach kraju pasta, którą przyrządza się z twarogu, wędzonej makreli i kwaśnej gęstej śmietany. Całość smakuje wyśmienicie, zwłaszcza z letnimi jeszcze naleśnikami.


NALEŚNIKI ŻYTNIE

SKŁADNIKI

300 gramów tłustego, dobrej jakości twarogu;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


NALEŚNIKI ŻYTNIE SPOSÓB PODANIA

Nałóż naleśniki żytnie na talerz, na każdym z nich rozsmaruj po 1 łyżce awanturki. Smakują znakomicie podane dodatkowo z rzeżuchą i wędzonym łososiem.

Naleśniki żytnie i awanturka


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *