Naleśniki Hortobagy to klasyka kuchni węgierskiej. I choć popularnością nie dorównują zupie gulaszowej, czy też perkeltowi (gulasz) to z pewnością warto to danie zjeść będąc na Węgrzech. Co ciekawe, naleśniki Hortobagy (czasem a’la Hortobagy) w kartach restauracyjnych znajdują się zwykle w pozycji „przystawki”. Fakt, porcje tych naleśników nigdy nie są za duże (zawsze serwuje się dwa naleśniki), ale mimo wszystko to danie jest sycące, więc jak dla mnie jest to klasyczne „drugie danie”. Przy przygotowywaniu tego dania pracy jest sporo, więc z pewnością nie jest to potrawa na co dzień. Jednak w dzień wolny od pracy przyrządzanie jej może być miłym spędzeniem czasu z kuchni zakończonym naprawdę pysznym posiłkiem.


NALEŚNIKI HORTOBAGY

SKŁADNIKI

domowe ciasto na naleśniki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

17. Gotowe naleśniki Hortobagy ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej je obficie przygotowanym wcześniej sosem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut, aż się zagrzeją. Szczerze powiedziawszy ja coraz cześciej pomijam ten punkt i jem naleśniki „letnie” polane gorącym sosem…

Naleśniki Hortobagy


NALEŚNIKI HORTOBAGY

Podawaj okraszone odrobiną śmietany, z kawałkiem pomidora i świeżej papryki, z dodatkiem sporej ilości sosu śmietanowo paprykowego.

Naleśniki Hortobagy


Przygotuj fantastyczny PAPRYKARZ CIELĘCY przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *