Naleśniki gryczane ze szpinakiem oraz delikatną ale wyrazistą fetą, czyli dość typowym, ale sprawdzonym nadzieniem polubicie od razu. To naleśniki z dodatkiem świeżego soku z buraków oraz mąki gryczanej. Sok z buraków nie tylko pięknie zabarwia ciasto, ale również dodaje daniu ogromu witamin. Dzięki użyciu pół na pół mąki pszennej z gryczaną naleśniki są bardziej wytrawne. Naleśniki z mąki gryczanej najlepiej zjadać bezpośrednio po ich przyrządzeniu. Pozostawienie ich na dłuższy czas może powodować ich pękanie. Jeżeli Wam to nie przeszkadza to OK, bo smaku z pewnością takie naleśniki nie stracą. I nie obawiajcie się świeżego soku z buraków. Jest pyszny, aczkolwiek nie nachalny smakowo.


NALEŚNIKI GRYCZANE ZE SZPINAKIEM

SKŁADNIKI

1 porcja mąki pszennej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

11. Gotowe naleśniki gryczane ze szpinakiem możesz zjeść od razu (będą letnie, ale nie gorące), albo na suchej, teflonowej patelni możesz je po prostu podgrzać i zjeść gorące.

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i fetą


NALEŚNIKI GRYCZANE ZE SZPINAKIEM SPOSÓB PODANIA

Smakują bez względu na to, czy są zimne, letnie, czy ciepłe.

Naleśniki gryczane ze szpinakiem i fetą


A może jednak NALEŚNIKI RUSKIE? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *