Młoda kapusta zasmażana, taka wczesnym latem kupiona to kolejna z ikon polskiej kuchni. Najlepsza kapusta do zasmażania to oczywiście kapusta wciąż młoda, choć już dojrzała. Ta wczesnowiosenna lubi bywać gorzkawa, więc lepiej wstrzymać się do lipca. Wtedy biała kapusta jest bardzo, bardzo smaczna, krucha i świetnie nadaje się do jedzenia nawet na surowo, ale również właśnie jako zasmażana, stanowiąca dodatek do wielu dań. Mój przepis nie jest specjalnie odkrywczy, ale mogę Wam zagwarantować, że przygotowana według mojego przepisu wczesna kapusta zasmażana podbije Wasze serca. A Waszych gości wprawi w zakłopotanie związane z koniecznością proszenia o kolejne dokładki.


MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA SKŁADNIKI:

młoda, biała kapusta o wadze około 2 kilogramów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA

To znakomity dodatek do obiadu. Ale jedzona solo smakuje wcale nie gorzej.

młoda kapusta zasmażana

Tradycyjna KAPUSTA ZASMAŻANA przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “MŁODA KAPUSTA zasmażana”

  1. dzięki, oczywiście wypróbuję, ale nie ukrywam, że taki sposób przygotowania kapusty widzę raczej dla tej dojrzałej. z młodą to nie wiem, czy jest sens aż tak eksperymentować 😉 pozdrawiam 🙂

  2. Witaj !
    Robię własnie kapustę młoda zasmażaną ,ale wg przepisu mojej babci. Zaczynam od zeszklenia cebuli na maśle , potem dodaje poszatkowaną kapustę , oczywiście mieszam i solę ( dodaje czasem wegety) i dodaje 2-3 łyżki cukru. ( cukier jest ważny i musisz sam go wyczuć , ale potem leci ocet więc jest go sporo w zależności od wielkości kapusty ) Podlewam do 3/4 wodą i duszę najpierw przykrytą a potem jak już zmięknie odkrywam ,żeby odparować nadmiar płynu. ( Nie cedzę ). Próbuję czy dosolić czy jest ok. Następnie dodaję pieprzu i octu oczywiście na ” oko ” czyli ok 2 łyżki(ja dodaje ocet ryżowy ,bo właściwości te same a mój żołądek nie trawi spirytusowego ). Oczywiście teraz leci spora wiązka kopru i ” bączków ” od młodej cebulki. Mieszam . Przygotowuję lekką zasmażkę na masełku i dodaję . Gotowe. Spróbuj ten przepis. Wiem ,że wypracujesz proporcje bo jesteś w tym dobry. Smak ma być winno słodki ale jest pyszne.
    Pozdrawiam
    Jola z Krakowa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *