Mizeria ze śmietaną to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Ale zresztą czy tylko mój? Mizeria ma głębokie tradycje w polskiej kuchni i jadana jest chętnie do wielu dań. Z lekkim zaskoczeniem dowiaduję się od Was, że w wielu rejonach kraju jadana jest raczej mizeria na kwaśno, a nie z kwaśną śmietaną. Dla tych to osób zamieszczam przepis na swoją ulubioną mizerię, właśnie ze śmietaną. Oprócz ogórków zawiera również sporo pysznego sosu śmietanowego, który można na końcu wypić z namaszczeniem. I to zawsze na ten moment podczas obiadu z mizerią czekam z niecierpliwością.


MIZERIA ZE ŚMIETANĄ

SKŁADNIKI

kilka świeżych ogórków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

10. Mizeria ze śmietaną jest gotowa, ale przed jej konsumpcją musi spędzić w lodówce 30 minut, aby się schłodziła i przegryzła.

mizeria ze śmietaną


MIZERIA ZE ŚMIETANĄ PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj jako dodatek do obiadu. Idealnie komponuje się letnim obiadem warzywnym, ale i z nieśmiertelnym schabowym, czy <<SZNYCLAMI MIELONYMI>>.

polski obiad na lato z mizerią


Gulasz drobiowy z warzywami Previous post GULASZ DROBIOWY z warzywami
prosta zupa jarzynowa Next post Prosta ZUPA JARZYNOWA szybko zrobiona

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *