Mięso duszone w sosie z dodatkiem pysznych warzyw to znakomite połączenie. Danie nie tylko syci, ale przede wszystkim pozostawia na długo na podniebieniu przyjemny posmak. Istotą tego dania jest umiejętne dawkowanie dymki, która nadaje całości lekko słodkiej nuty. Zastosowana wieprzowina dusi się wystarczająco długo, aby powstały sos stał się lekko zawiesisty, przyjemnie aromatyczny. Zachęcam, bo warto.


MIĘSO DUSZONE W SOSIE

SKŁADNIKI

1 kilogram łopatki wieprzowej

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


MIĘSO DUSZONE W SOSIE SPOSÓB PODANIA

Podawaj nie za gorące, aby móc rozkoszować się w pełni genialnym smakiem sosu. Kromka świeżego pieczywa będzie dobrym kompanem do maczania w sosie. Szklaneczka czerwonego wina dopełni całości.

mięso duszone w sosie


Wolisz owoce morza? Przygotuj wyśmienite małże przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *