Maślany sznycel cielęcy na śmietance to coś niezwykle unikatowego i zaskakującego smakowo. Ten smażony kawałek mielonego mięsa cielęcego dzięki śmietance jest niezwykle delikatny w swojej strukturze, jak i smaku. Gałka muszkatołowa, którą jest przyprawiony doskonale wzbogaca jego smak i nadaje mu królewskiego charakteru. Przygotujcie go raczej z chudego kawałka cielęciny i zróbcie dokładnie według mojego przepisu, aby czasem nie dodać za dużo bułki. Jej nadmiar może uczynić sznycla zbyt twardym. Szczegóły w przepisie poniżej.


SZNYCEL CIELĘCY NA ŚMIETANCE SKŁADNIKI

300 gramów cielęciny;
szklanka mleka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


SZNYCEL CIELĘCY NA ŚMIETANCE

Podawaj z lejącym się puree ziemniaczanym lub <<puree z selera>> oraz z gotowanym zielonym groszkiem lub <<puree z groszku>>.

Maślany sznycel cielęcy na śmietance


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *