Makowiec japoński to przepyszne ciasto, którego przygotowanie nie nastręcza większych trudności. I choć brzmi to paradoksalnie, to głównym jego składnikiem są jabłka. W dodatku robi się je w miarę szybko i nie potrzeba dokładnego odmierzania składników. Do tego ciasta nie używa się ani drożdży, ani proszku do pieczenia, ani mąki. Po upieczeniu i przestygnięciu najlepiej je przechowywać na wierzchu w temperaturze pokojowej pod przykryciem np. czystą ściereczką. W ten sposób zachowa świeżość przez góra 2 dni; jeżeli chcecie przechowywać je dłużej musi od razu znaleźć się w lodówce. Po wyjęciu z lodówki powinno nabrać temperatury pokojowej, aby makowiec japoński smakował, jak należy.


MAKOWIEC JAPOŃSKI SKŁADNIKI

250 gramów masła;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


MAKOWIEC JAPOŃSKI Z JABŁKAMI BEZ MĄKI

Wierzch ciasta okraś polewą np. z białej czekolady. 

Makowiec japoński z jabłkami bez mąki

15. Odkrój kawałek i delektuj się tym przepysznym ciastem

Makowiec japoński z jabłkami bez mąki


Proste CIASTO z MAKIEM – przepis <<TUTAJ>>.


7 thoughts on “MAKOWIEC JAPOŃSKI z jabłkami bez mąki”

  1. Swietny! Ale dlaczego japonski? Japonczycy chyba nie przepadaja za makiem. A moze sie myle….

  2. Wlasnie zjedlismy po kawalku. Pycha! Zrobilam bez polewy i jest w sam raz, nie za slodki. Chyba nie doczeka swiat.

  3. ja kupuję takie coś zwykle w ALMIE. Niestety kosztuje to fortunę (w ALMIE około 30 PLN), ale jest dość wydajne, mocno aromatyczne.

  4. Co to pasta waniliowa ? bo ostatnio mnie uświadomiono ,że cukier jest wanilinowy a ja cały czas widziałam waniliowy :/ tak to jest gdy chcemy coś zobaczyć 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *