Makaron ze szpinakiem oraz bakłażanem i polędwiczką wieprzową do smaku to prawdziwy rarytas. Jeśli zrezygnujesz z dodatku bakłażana danie przyrządzisz w niecałe 15 minut. Oczywiście ja bakłażana zalecam jak dodatek, bo wybitnie podnosi smak całości. Nie wyobrażam sobie, aby ktokolwiek grymasił czy kręcił nosem jedząc ten makaron ze szpinakiem. Czasami lepiej się nie odzywać podczas jedzenia, a delektować się każdym kęsem dania. Tak właśnie jest w tym przypadku.
MAKARON ZE SZPINAKIEM
SKŁADNIKI
200 gramów makaronu wstążki
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
MAKARON ZE SZPINAKIEM PROPOZYCJA PODANIA
Podawaj od razu po przygotowaniu posypany świeżo zmielonym pieprzem
Przygotuj również super placki gryczane przepis <<TUTAJ>>.