Makaron ze szpinakiem oraz bakłażanem i polędwiczką wieprzową do smaku to prawdziwy rarytas. Jeśli zrezygnujesz z dodatku bakłażana danie przyrządzisz w niecałe 15 minut. Oczywiście ja bakłażana zalecam jak dodatek, bo wybitnie podnosi smak całości. Nie wyobrażam sobie, aby ktokolwiek grymasił czy kręcił nosem jedząc ten makaron ze szpinakiem. Czasami lepiej się nie odzywać podczas jedzenia, a delektować się każdym kęsem dania. Tak właśnie jest w tym przypadku.


MAKARON ZE SZPINAKIEM

SKŁADNIKI

200 gramów makaronu wstążki

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

13. Na koniec wlej do dania łyżkę oliwy i zamieszaj. Gotowe.

makaron ze szpinakiem


MAKARON ZE SZPINAKIEM PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj od razu po przygotowaniu posypany świeżo zmielonym pieprzem

makaron ze szpinakiem


Przygotuj również super placki gryczane przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “MAKARON ze SZPINAKIEM bakłażanem i mięsem”

  1. Anita: zwykle nie bawię się w to – szkoda mi czasu. Rzadko kiedy tego żałuję. I w tym przypadku szybka i krótka obróbka w wysokiej temperaturze pozbawia bakłażana tej goryczki.

  2. Czy bakłażan wcześniej posolić i „spocić” go by pozbyć się goryczki?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *