Makaron z sardynkami i fenkułem, czyli koprem włoskim to danie dla prawdziwych twardzieli. Dzisiaj większość ludzi przed zjedzeniem każdego kęsa bada rybę prawie przez lupę, aby wyłowić rybie ości. Nie dla nich zatem sardynki, które ości mają bez liku. Dla prawdziwego smakosza i amatora ryb to jednak problem żaden, bo te ości sardynek można spokojnie jeść bez strachu przed utknięciem jednej np. w gardle. Fakt faktem, że jedząc to danie ości będzie w ustach co niemiara, więc jeśli należysz do grupy osób opisanych na wstępie po prostu odpuść to danie. Jeżeli jednak jadasz chętnie <<smażone sardynki>> niemal w całości, to danie powinno Cię zachwycić.


MAKARON Z SARDYNKAMI I FENKUŁEM SKŁADNIKI:

200 gramów makaronu penne;
kilka świeżych sardynek (w zależności od wielkości i apetytu);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


MAKARON Z SARDYNKAMI I FENKUŁEM

Już na talerzu skrop danie oliwą extra vergine i posyp natką kopru włoskiego. Dodatkowo możesz skropić danie sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny.

Makaron z sardynkami i fenkułem


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *