Makaron z owocami morza to klasyka ponad wszystkie klasyki. Jest to jedno z najbardziej lubianych dań w rejonie basenu Morza Śródziemnego, ale także w wielu innych miejscach na całym świecie. Królują dwie wersje tego dania. W pierwszej wersji owoce morza przesmaża się króciutko w oliwie z czosnkiem i łączy ze spaghetti lub linguine. W wersji drugiej owoce morza i makaron łączy delikatny i aromatyczny sos pomidorowy. Zapraszam na tę drugą wersję.


MAKARON Z OWOCAMI MORZA

SKŁADNIKI

200 gramów makaronu spaghetti lub linguine

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


MAKARON Z OWOCAMI MORZA SPOSÓB PODANIA

Podawaj od razu posypany niewielką ilością pokruszonej fety i ozdabiając posiekanym koperkiem. Kieliszek białego wytrawnego wina obowiązkowy.

makaron z owocami morza


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *