Makaron z grzybami leśnymi świeżymi takimi prosto z lasu to danie królewskie, przynajmniej jak dla mnie. To danie proste i szybkie, jego smak jednak z pewnością podbije również Wasze podniebienia. Do tego znakomitego dania proponuję użyć makaronu tagliatelle (wstążki), albo pappardelle (grubsze wstążki). Są na tyle szerokie, że wspaniale oblepią się sosem grzybowym. Ponadto kilka użytych pomidorków koktajlowych, z pozoru zbędnych, dodają nie tylko kolorytu daniu, ale i przełamują smak.


MAKARON Z GRZYBAMI LEŚNYMI

SKŁADNIKI

500 gramów świeżych, leśnych grzybów, najlepiej różnych rodzajów;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


MAKARON Z GRZYBAMI LEŚNYMI SPOSÓB PODANIA

Podawaj posypany świeżo startym parmezanem lub innym serem o podobnym, wyraźnym smaku.

Makaron z grzybami leśnymi


Wolisz ZUPĘ ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *