Makaron z groszkiem i szynką to błyskawiczne, zdrowe i naprawdę przepyszne danie. Mogę się założyć, że uda Wam się je przygotować max w 10 minut, a nawet szybciej. Można je przyrządzić ze składników, które akurat macie w lodówce, jednak mocny aromat wędzonej szynki szwarcwaldzkiej trudno jest czymkolwiek zastąpić. Pamiętajcie, że spaghetti nie udźwignie pozostałych składników dania i sos na nim się nie utrzyma. Dlatego warto jednak użyć takiego makaronu, jak w moim przepisie.


MAKARON Z GROSZKIEM I SZYNKĄ

SKŁADNIKI

250 gramów makaronu orecchiette lub innego dowolnego według własnych preferencji;
100 gramów mrożonego groszku;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


MAKARON Z GROSZKIEM I SZYNKĄ SPOSÓB PODANIA

Podawaj od razu. Obok talerza połóż dodatkowo starty ser oraz cząstki cytryny, jeżeli chcesz przełamać nieco smak dania nutą kwasowości.

Makaron z groszkiem i szynką


Wypróbuj także MAKARON z CUKINIĄ przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *