Makaron z cukinią szynką i figami to magiczne połączenie. Oto symbiozie poddane zostają słona i charakterystyczna w smaku dojrzewająca szynka oraz słodkie figi. Mozzarella ma za zadanie danie uatrakcyjnić, cukinia zaś jako warzywo uzupełnia tę interesującą potrawę. Całość przygotowuje się błyskawicznie. Pamiętać należy o dwóch rzeczach. Po pierwsze szynka dojrzewająca nie powinna zostać podgrzana, bo zmieni swój smak. Po drugie figi muszą być naprawdę dojrzałe, bardzo słodkie. Znalezienie u nas takowych nie jest sprawą łatwą ale uwierzcie, że warto się potrudzić.


MAKARON Z CUKINIĄ SZYNKĄ I FIGAMI SKŁADNIKI

200 gramów makaronu tagliatelle (cienkie wstążki);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


MAKARON Z CUKINIĄ SZYNKĄ I FIGAMI

Tuż przed podaniem dania włóż poszarpaną szynkę dojrzewającą i krótko wymieszaj całość. Podawaj od razu z lampką dobrego czerwonego wina. Słodycz fig i słoność szynki decydują o fantastycznym smaku tej pasty.

Makaron z cukinią szynką i figami


Przygotuj także FRITTATĘ z CUKINIĄ przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *