Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami to proste i szybkie danie. Nie ma w nim fajerwerków, ale przecież nie na co dzień jada się wypasione obiady. Sztuką jest zrobienie dobrego obiadu z kilku składników, które akurat zalegają nam w lodówce. Czasem wydaje się to niemożliwe, bo cóż można zrobić mając trochę boczku i kopru włoskiego. Od czego jednak głowa na karku; ja szukając głębiej znalazłem jeszcze słoninę oraz kapary. Makaron mam zawsze, jak chyba większość z Was. Warto również mieć ser parmezan lub Grana Padano, które zawsze znakomicie doprawią makaronowe danie. Zapraszam, jest pysznie.


MAKARON Z BOCZKIEM SKŁADNIKI:

200 gramów makaronu penne;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


MAKARON Z BOCZKIEM FENKUŁEM I KAPARAMI

Podawaj posypany startym parmezanem i ozdobiony natką fenkuła.

Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami


2 thoughts on “MAKARON z BOCZKIEM fenkułem i kaparami”

  1. Dzięki Iwona 🙂 Uwielbiam fenkuł na surowo, ale i taki ugotowany na gęsto. Staje się wtedy słodki, obłędny. W takiej formie doskonale smakuje właściwie ze wszystkim, szczególnie w zupie, risotto, czy właśnie z makaronami.

  2. Mniam! Pysznie się czyta ten przepis i na pewno wspaniale smakuje, jak wszystko, co gotujesz, Tomaszu! Pozdrowienia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *