Łosoś w mleku kokosowym to kolejny przykład na to, że w domu można zrobić szybki i smaczny obiad. W dodatku bez posiadania specjalnych umiejętności kulinarnych. Oczywiście odradzam gotowanie osobom, które „przypalają” wodę na herbatę, ale jeżeli choć trochę macie pojęcia o gotowaniu to danie zaspokoi nie tylko Wasz apetyt. Podbuduje także Wasze umiejętności kulinarne. Wypróbuj ten przepis na łososia, by przekonać się, że mam rację.


ŁOSOŚ W MLEKU KOKOSOWYM SKŁADNIKI

500 gramów świeżego łososia bez skóry i ości;
puszka mleczka kokosowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

14. Zmieszaj ze sobą ugotowane wcześniej ryż i soczewicę. Wyłóż je na talerze.

ugotowany ryż z soczewicą


ŁOSOŚ W MLEKU KOKOSOWYM PO TAJSKU

Znakomicie smakuje z ryżem, posypany świeżą kolendrą i zmiażdżonymi orzeszkami arachidowymi, podany z połówką limonki do doprawienia już na talerzu.

Łosoś w mleku kokosowym po tajsku


Zjedz TATARA z ŁOSOSIA przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “ŁOSOŚ w MLEKU KOKOSOWYM po tajsku”

  1. Jeżeli w daniu dominował smak śmietankowy oznacza to, że po prostu za słabo przyprawiłeś je. Na przykład używając imbiru ze słoiczka zamiast świeżego 😉 Szczególnie jest to ważne przy rybach, które jak wiadomo nie mają zdecydowanego smaku. Oczywiście nie oznacza to, że jak dodasz więcej to danie Ci zasmakuje – to kwestia indywidualna. Następnym razem jednak użyj większej ilości przypraw 🙂 pozdrawiam

  2. Ładnie pachnie,ale mi nie przypadło do gustu,używałem imbir ze słoiczka i słabo posiekałem kolendrę ale smak zbyt obojętny i śmietankowy mi wyszedł.Smak sosu kojarzy się z zupą Tom Ka Gai.
    Ale uszanowanko za szczegółowo i przejrzyście opisany przepis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *