Łopatka wieprzowa pieczona według mojego sposobu to prawdziwe arcydzieło smaku. Aby jednak nim się stała muszą być zachowane pewne warunki. Po pierwsze mięso. Użyłem całej przedniej nogi młodego mlecznego prosiaczka. Wraz ze skórą oczywiście. Mięso chrupać przecież nie będzie po upieczeniu, ale skórka i owszem. Mięso będzie cudnie soczyste, skórka bajecznie chrupiąca. Dowiedzcie się, jak dogodzić sobie kulinarnie pieczoną łopatką wieprzową według mojego sprawdzonego przepisu.


ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA

SKŁADNIKI

cała noga przednia mlecznego prosiaczka, o wadze około 1,5 kilograma

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

Łopatka wieprzowa pieczona

13. Chociaż pieczoną łopatkę przygotowałem według przepisu majorkańskiego to jak dla mnie najlepiej podać ją z ogórkami kiszonymi, musztardą i ciabattą. Oczywiście nie może braknąć pysznego sosu z pieczenia.

Łopatka wieprzowa pieczona


ŁOPATKA WIEPRZOWA PIECZONA PROPOZYCJA PODANIA

Odkrój kawałek soczystego mięsa wraz z chrupiącą skórką i polej jej sosem pieczeniowym. Nałóż na talerz nieco dobrej musztardy, a obok połóż ogórka kiszonego i kromkę świeżutkiej <<ciabatty>>. Jest dobrze, jest naprawdę dobrze.

swojskie jadło na stole


Warto upiec również łopatkę jagnięcą przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *