Łopatka jagnięca z pieca to bardzo smaczne i eleganckie danie. Choć ja zwykłem jadać ją raczej jak barbarzyńca, chwytając w dłonie kawałki byle jak posiekane. Ociekający po mej brodzie i zlizywany namiętnie tłuszcz przy jednoczesnym błogim uśmiechu pojawiającym się na mojej twarzy wskazuje zawsze dobitnie, co myślę o tego typu posiłkach. Imć Onufry Zagłoba byłby ze mnie pewnie dumny. Aby jednak taki stan osiągnąć trzeba uprzednio potrudzić się, by dostać piękna łopatkę jagnięcą, taką najlepiej wiadomego pochodzenia. By podczas pieczenia nie okazało się, że mięso jest niezbyt młode i dość długiej obróbki wymaga. Potem jedynie przyprawy i długie godziny czekania przerywane jedynie co jakiś czas polewaniem z pietyzmem rzeczonej łopatki sokami, które powstały w trakcie jej pieczenia. Efekt genialny. Proste jedzenia zawsze smakuje najlepiej.


ŁOPATKA JAGNIĘCA Z PIECA SKŁADNIKI

łopatka jagnięca o wadze blisko 2 kilogramów;
główka czosnku;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

13. Dużym nożem (a i sekator kuchenny przydać się może) podziel łopatkę jagnięca na kawałki.

Łopatka jagnięca z pieca


ŁOPATKA JAGNIĘCA Z PIECA

Prawdziwy rarytas. Podawaj od razu na ciepło i nie licz że coś zostanie a później.

Łopatka jagnięca z pieca


Upiecz również JAGNIĘCINĘ w stylu kreteńskim przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *