Liptauer to bardzo popularna w całej Austrii pasta twarogowa do smarowania pieczywa. Przyrządza się ją z bryndzy, a gdy ta nie jest dostępna z dość tłustego twarogu o zawartości tłuszczu 20 %. Liptauera przyprawia się mieloną słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Ta pyszna pasta twarogowa jest łatwa w przygotowaniu, ale zrobienie dobrego litauera o zrównoważonym smaku jest nie lada sztuką. Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach. Pasta smakuje najlepiej na kromce świeżutkiego, chrupiącego pieczywa.


LIPTAUER

SKŁADNIKI

250 gramów owczej bryndzy lub twarogu o zawartości tłuszczu 20 %;
80 – 100 gramów masła;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


LIPTAUER SPOSÓB PODANIA

Pastę przełóż do miski i wstaw do lodówki na 2-3 godziny, żeby składniki „przegryzły się”. Podawaj ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem do posypania. Uwaga: aby liptauer smakował idealnie należy wyjąć go minimum 30 minut przed jego konsumpcją.

Liptauer austriacka pasta twarogowa


Zjedz także PASTĘ z ŁOSOSIA wędzonego przepis <<TUTAJ>>.


Śledzie w pieprzu z oliwkami Previous post ŚLEDZIE w PIEPRZU z oliwkami na zielono
Łosoś pieczony marynowany po azjatycku Next post ŁOSOŚ PIECZONY marynowany po azjatycku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *