Łazanki z kiełbasą to kolejne nasze danie narodowe. Idealne na chłodne jesienne dni, ale też równie chętnie jadane w lecie z uwagi na jego uniwersalność. Mimo wielokrotnych prób z mojej strony moje łazanki z kiełbasą i tak nie pobiją tych najlepszych jakie jadłem, czyli serwowanych w jednym z krakowskich barów mlecznych. Tamte składają się jedynie z makaronu, słodkiej kapusty i ogromnej ilości czarnego pieprzu. To smak z dzieciństwa, a tego niestety nie da się odtworzyć. Na szczęście poniższa wersja łazanek jest im najbliższa. Dzieje się tak dzięki zastosowaniu triku, który w niniejszym przepisie Wam przekazuję. Uwierzcie, że warto.


ŁAZANKI Z KIEŁBASĄ

SKŁADNIKI

biała kapusta o wadze około 1 kg

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ŁAZANKI Z KIEŁBASĄ SPOSÓB PODANIA

Już na talerzu posyp dodatkowo sporą ilością świeżo zmiażdżonego w moździerzu czarnego pieprzu. Gdy potrzeba dopraw jeszcze do smaku solą.

łazanki z kiełbasą


Wypróbuj także ŁAZANKI wege przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *