Lazania z mięsem mielonym według poniższego przepisu pełna jest aromatów i smaków, bowiem mój sos to esencja przypraw. Jeżeli na co dzień używasz jedynie soli i pieprzu to ten sos będzie dla Ciebie zbyt intensywny. Jeżeli jednak uwielbiasz takie przyprawy jak oregano, zioła prowansalskie czy czosnek będziesz zachwycony. Do tej wersji lazanii nie dodałem beszamelu ponieważ chciałem, aby smak sosu był jeszcze lepiej wyczuwalny. I tak jest w istocie. Jest naprawdę pysznie.


LAZANIA Z MIĘSEM MIELONYM

SKŁADNIKI

opakowanie makaronu lazania

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

17. Na wierzchu rozłóż drugą połowę sosu, a na nim resztę startych serów. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Sery w tym czasie powinny pięknie się roztopić, a brzegi makaronu zrumienić i stać się chrupiące.

lazania z mięsem mielonym


LAZANIA Z MIĘSEM MIELONYM

Po wyjęciu z piekarnika lazania z mięsem mielonym powinna 5-10 minut odpocząć, aby po jej przekrojeniu nie rozeszła się. To smakuje naprawdę rewelacyjnie.

lazania z mięsem mielonym


Wrzuć na ruszt KARCZEK przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *