Kurczak pieczony we włoskim stylu, czyli zapraszają ptak, ziemniaki, warzywa, świeże przyprawy oraz jak najlepsza oliwa extra vergine. Oto kwintesencja włoskiego stylu w najsmaczniejszym wydaniu. To danie wspaniale nadaje się na niedzielny obiad. Przygotowuje się je bardzo szybko, wkłada do piekarnika, a podczas ponad godzinnego pieczenia jest sporo czasu na wypicie aperitifu. Nie tylko pity wówczas aperitif wyostrza apetyt, ale także roznoszący się po całym domu zapach czosnku i rozmarynu. Nie zapomnijcie do tego dania podać dobrego, włoskiego wina.


KURCZAK PIECZONY

SKŁADNIKI

1 cały kurczak zagrodowy;
4-6 ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KURCZAK PIECZONY SPOSÓB PODANIA

Po upływie 15-20 minut kurczak pieczony na włoska modłę powinien być wspaniale zrumieniony i gotowy do spożycia.

Kurczak pieczony po włosku z warzywami


Upiecz także KURCZAKA w CAŁOŚCI z cytryną przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “KURCZAK PIECZONY po włosku z warzywami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *