Kurczak na ostro to moja kolejna propozycja dania azjatyckiego przygotowanego metodą stir-fry. Metoda ta polega na przygotowaniu i pokrojeniu wszystkich składników tuż przed przygotowaniem dania, po czym następuje szybkie smażenie tychże składników na bardzo mocnym ogniu na woku. Dzięki tej metodzie mięso jest soczyste, a warzywa chrupiące, ale nie twarde. Mój kurczak na ostro przesmażony został z ogólnie dostępnymi warzywami, a smaku całości nadała fantastyczna, bardzo ostra pasta z fasoli. Niech moc będzie z Wami.


KURCZAK NA OSTRO

SKŁADNIKI

500 gramów mięsa z kurczaka;
100 gramów selera naciowego;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KURCZAK NA OSTRO SPOSÓB PODANIA

Podawaj z połową limonki ozdobiony listkami świeżej kolendry i plasterkami chilli. To szybkie, bardzo smacznie, ale przede wszystkim naprawdę ostre danie. Polecam smakoszom i twardzielom.

Kurczak na ostro z pastą fasolową


DAKOS najsłynniejsza przekąska z Krety Previous post DAKOS najsłynniejsza przekąska z Krety
Żurawina do mięsa na zimę Next post ŻURAWINA do MIĘSA na zimę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *