Kura duszona z warzywami to danie proste, ale dające pełne satysfakcji. Jest smak, jest białko, są warzywa. Jest łatwo i prosto. Powodzenie tego dania oczywiście zależy od jakości mięsa. Zwykle kura kojarzy się ze starym, twardym mięsem. Nie musi tak być, jeżeli masz dostęp do drobiu wiadomego Ci pochodzenia. Jeśli jednak nie chcesz ryzykować długo gotującego się mięsa po prostu użyj kurczaka. Ale wiejskiego, a nie takiego hodowanego na antybiotykach. Wybór jak zawsze zależy od Ciebie.
KURA DUSZONA
SKŁADNIKI
połowa młodej wiejskiej kury
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
KURA DUSZONA Z GROSZKIEM SPOSÓB PODANIA
Podawaj w głębokim talerzu ze sporą ilością powstałego w czasie gotowania sosu. Całość tuż przed podaniem posyp posiekaną dymką.
Przygotuj również odlotowe pierogi ze szpinakiem przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.