Kruszon truskawkowy to doskonale orzeźwiający napój alkoholowy na wyjątkowo upalne, letnie dni. W tym przypadku słowo „alkoholowy” jest jednak użyte nieco na wyrost. Owszem alkoholu do takiego kruszonu dolać należy i to dość sporo, ale po pierwsze jest to alkohol słaby, a po drugie musujący, bąbelkowy i delikatny w smaku. Sam kruszon to napitek z dość bogatą historią, bowiem szczyt popularności osiągnął bowiem już w XIX wieku, a jego składnikami było białe wino, cukier i owoce. Dzisiaj nieco naciągając tę zasadę kruszon można przyrządzić z dowolnych składników. Na przykład tak, jak mój, z truskawkami i malinami.


KRUSZON TRUSKAWKOWY

SKŁADNIKI

sporo dojrzałych truskawek
całkiem sporo dojrzałych malin;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KRUSZON TRUSKAWKOWY SPOSÓB PODANIA

Im zimniejszy będzie podany, tym lepiej będzie smakował…

Kruszon truskawkowy z malinami


Spróbuj także KRUSZONA w innej postaci <<TUTAJ>>.


Roladki drobiowe z szynką i szparagami Previous post ROLADKI DROBIOWE z szynką i szparagami
Enchilada z kurczakiem w sosie meksykańskim Next post ENCHILADA z KURCZAKIEM w sosie zapiekana

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *