Kruszon owocowy to napój alkoholowy doskonale gaszący pragnienie. Z tego powodu znakomicie nadaje się na upalne, letnie dni. Mój kruszon owocowy zawiera mnóstwo świeżych owoców; tym przepisie proponuję połączenie malin, brzoskwiń oraz soczystych czereśni. Owoce proponuję „zalać” mieszanką zwykłego, lekkiego czerwonego półwytrawnego wina oraz prostego niemieckiego sekta. Zamiast tego ostatniego z powodzeniem możesz użyć innego, dowolnego wina musującego, byle półwytrwanego. Całość jest bardzo orzeźwiająca i smaczna, ale pamiętaj – co za dużo to nie zdrowo.


KRUSZON OWOCOWY SKŁADNIKI:

około 500 gramów dojrzałych malin, czereśni i brzoskwiń;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KRUSZON OWOCOWY

Można popijać przez cały dzień pamiętając, że zawiera on jednak alkohol. Jeżeli zamierzasz takiego kruszona wypić „nieco” więcej warto dolać do niego trochę zimnej wody sodowej lub wrzucać po kilka kostek lodu do szklanki tuż przed jej podaniem.

Kruszon owocowy na letnie upały

Przygotuj także SANGRIĘ według przepisu <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *