Kruszon owocowy to napój alkoholowy doskonale gaszący pragnienie. Z tego powodu znakomicie nadaje się na upalne, letnie dni. Mój kruszon owocowy zawiera mnóstwo świeżych owoców. Owoce proponuję „zalać” mieszanką zwykłego, lekkiego czerwonego półwytrawnego wina oraz pewnego niemieckiego trunku. Zamiast tego ostatniego z powodzeniem możesz użyć innego, dowolnego wina musującego, byle półwytrwanego. Całość jest bardzo orzeźwiająca i smaczna, ale pamiętaj – co za dużo to nie zdrowo.
KRUSZON OWOCOWY
SKŁADNIKI
około 500 gramów dojrzałych malin, czereśni i brzoskwiń;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
KRUSZON OWOCOWY SPOSÓB PODANIA
Można popijać przez cały dzień pamiętając, że zawiera on jednak alkohol. Jeżeli zamierzasz takiego kruszona wypić „nieco” więcej warto dolać do niego trochę zimnej wody sodowej lub wrzucać po kilka kostek lodu do szklanki tuż przed jej podaniem.
Przygotuj także SANGRIĘ według przepisu <<TUTAJ>>.