Kruszon owocowy to napój alkoholowy doskonale gaszący pragnienie. Z tego powodu znakomicie nadaje się na upalne, letnie dni. Mój kruszon owocowy zawiera mnóstwo świeżych owoców. Owoce proponuję „zalać” mieszanką zwykłego, lekkiego czerwonego półwytrawnego wina oraz pewnego niemieckiego trunku. Zamiast tego ostatniego z powodzeniem możesz użyć innego, dowolnego wina musującego, byle półwytrwanego. Całość jest bardzo orzeźwiająca i smaczna, ale pamiętaj – co za dużo to nie zdrowo.


KRUSZON OWOCOWY

SKŁADNIKI

około 500 gramów dojrzałych malin, czereśni i brzoskwiń;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KRUSZON OWOCOWY SPOSÓB PODANIA

Można popijać przez cały dzień pamiętając, że zawiera on jednak alkohol. Jeżeli zamierzasz takiego kruszona wypić „nieco” więcej warto dolać do niego trochę zimnej wody sodowej lub wrzucać po kilka kostek lodu do szklanki tuż przed jej podaniem.

Kruszon owocowy na letnie upały


Przygotuj także SANGRIĘ według przepisu <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *