Krupnik na skrzydełkach to ulubiona zupa wielu z nas. Trudno o prostszy i bardziej klasyczny przepis od tego, który podaję. Nie sposób eksperymentować w tym przypadku, ponieważ klasyka zawsze się sprawdza. Oczywiście zamiast skrzydełek możesz użyć innych części kurczaka np. żołądków. Ważne by nie zastępować rosołu gotowym bulionem, czy też takim z kostki. Czy dodasz kaszy jęczmiennej, pęczaku czy też innej kaszy zależy od Ciebie. Jak dla mnie jednak krupnik na skrzydełkach może być tylko z kaszą jęczmienną.


KRUPNIK NA SKRZYDEŁKACH

SKŁADNIKI

6 kurzych skrzydełek;
1 duża pietruszka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KRUPNIK NA SKRZYDEŁKACH SPOSÓB PODANIA

Podawaj posypany drobno posiekaną natką pietruszki. Wspaniała polska klasyka na Twoim stole.

Krupnik na skrzydełkach super przepis


A może wolisz KRUPNIK na SERCACH? Proszę uprzejmie <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *