Królik w sosie śmietanowym to dość typowe połączenie w polskiej kuchni. Z jednej strony bardzo delikatne, pożywne, bogate w białko mięso, z drugiej zaś aksamitny sos śmietanowy, jakże uwielbiany w polskiej kuchni. Mięso z królika zawsze należy czymś „podkręcić”, a to z uwagi na jego suchość. Podobnie, jak pierś z kurczaka. Można owinąć plasterkiem boczku, ale można też po prostu przesmażyć na smalcu lub/i z dodatkiem słoniny. Nie chodzi tutaj absolutnie o to, aby danie było ciężkie i tłuste. Wprost przeciwnie, dodatki mają jedynie wzbogacić smak królika. Tak też jest w moim daniu, na które przepis Wam poniżej prezentuję.


KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWYM

SKŁADNIKI

3 udka z królika;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWYM SPOSÓB PODANIA

Smakować też będzie „w stylu śląskim”, czyli z kluskami śląskimi (jak zrobić kluski śląskie dowiesz się <<TUTAJ>>) i buraczkami zasmażanymi (jak zrobić buraki zasmażane dowiesz się <<TUTAJ>>).

Królik w sosie śmietanowym


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *