Krokiety z dorsza suszonego, czyli Bolinhos de Bacalhau, bo tak brzmi w oryginale nazwa tego dania, to maleńkie krokieciki przygotowane z solonego, suszonego dorsza (bacalhau) oraz puree ziemniaczanego. Przyprawione smaży się w tłuszczu około 3 minut; są bardzo puszyste i smaczne. O dorsza suszonego w naszym kraju jest trudno. W dodatku po jego zakupie trzeba go kilkanaście godzin moczyć w wodzie, którą trzeba dość często wymieniać. Raz na czas w jednej z sieci dyskontowych pojawia się bacalhau już odmoczony, odsolony i zamrożony w glazurze. Po jego rozmrożeniu nadaje się od razu do przyrządzenia. Bardzo polecam, to właśnie na jego bazie powstały te krokieciki z suszonego dorsza.


KROKIETY Z DORSZA SUSZONEGO SKŁADNIKI

500 gramów mrożonego dorsza bacalhau;
1 litr mleka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KROKIETY Z DORSZA SUSZONEGO BACALHAU

Podawaj z grillowanymi szparagami i ostrym sosem piri piri.

krokiety z dorsza suszonego bacalhau


Puszyste PALUSZKI RYBNE przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *