Krewetki saganaki to ciekawe danie. Saganaki to nazwa doskonałej przystawki w postaci skropionego niewielką ilością wody, a następnie oprószonego mąką i smażonego plastra kreteńskiego sera Kaseri (lub innych). To również nazwa dania, w którym prym wiodą owoce morza (krewetki, małże) podane w sosie pomidorowym i zapiekane z fetą. Skąd taka rozbieżność potraw o tej samej nazwie? Odpowiedź jest banalna. Saganaki to po prostu nazwa dań przygotowywanych na patelni z dwoma uszkami o tej samej nazwie. Przymykając nieco oko na moją patelnię (która dwóch uszek nie ma) zapraszam na shrimps saganaki, czyli krewetki saganaki. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, za to doznania smakowe niepowtarzalne.


KREWETKI SAGANAKI SKŁADNIKI

20 sztuk średnich krewetek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KREWETKI SAGANAKI Z POMIDORAMI I FETĄ

Po wyjęciu z piekarnika posyp listkami natki pietruszki. Podawaj na patelni, w której je przygotowano, koniecznie z pieczywem.

Krewetki saganaki


Zobacz TOP 10 POTRAW na Krecie <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *