Krewetki po hiszpańsku to jeden z moich ulubionych sposobów serwowania krewetek, ponieważ wymagają jedynie dobrej oliwy, czosnku i natki pietruszki. Ich przygotowanie jest błyskawiczne, a czosnkowy sos oliwny jest naprawdę super. Tak przygotowane krewetki podawaj z kromką białego pieczywa, którą po zjedzeniu krewetek należy „wyczyścić” talerz. Mój przepis różni się nieco od oryginalnego hiszpańskiego, gdzie krewetki podawane są w casuelach (gliniane naczynia do zapiekania i podawania tapas) i „pływają” w oliwie. U mnie oliwy jest mniej, a i sposób przyrządzenia krewetek nieco inny. W obu przypadkach gwarantuję jednak niepowtarzalny smak krewetek.


KREWETKI PO HISZPAŃSKU

SKŁADNIKI

12 surowych, średnich krewetek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KREWETKI PO HISZPAŃSKU PROPOZYCJA PODANIA

Wyłóż na talerz, skrop oliwą extra vergine i podawaj ze świeżą bagietką.

krewetki po hiszpańsku


A co powiesz na KREWETKI w GALARECIE? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *