Kreta kulinarnie to temat rzeka. Temat, który pragnę drążyć, bo wiąże się z „koniecznością” kolejnych wizyt na tej niesamowitej wyspie. Wyspie pełnej życzliwych ludzi, cudownych krajobrazów, nadal dziewiczej przyrody i doskonałego jedzenia. Tutaj nie trzeba czytać wnikliwie etykiet, co wchodzi w skład produktu. Tu nie trzeba jeździć w poszukiwaniu sklepów eko, czy BIO. Tutaj idziesz na targ i kupujesz produkty prosto od rolnika. A potem je przyrządzasz i cieszysz się smakiem. Kreta kulinarnie zachwyca, co tu dużo mówić.

KRETA KULINARNIE

Jedzenie na Krecie nadal (na szczęście) nie ma nic wspólnego z wielkim przemysłem spożywczym. Często (zwłaszcza na targach ulicznych) wciąż można spotkać drobnych wytwórców domowych serów. Albo osoby, które osobiście zebrały w górach zioła i same je zasuszyły. Na Krecie herbata ziołowa to całe kawałki kwiatów, krzaków, ziół zalane wrzątkiem. To ryby i owoce morza grillowane niemal bezpośrednio po ich odłowieniu. Kreta kulinarnie jest po prostu potęgą.

KRETA KULINARNIE CZYLI W NATURZE SIŁA

Ale warto poszukać, bo znaleźć można stosunkowo łatwo. Na Krecie nie jest trudno dobrze jeść, wystarczy trochę wysiłku.  Kreta kulinarnie z pewności Was nie rozczaruje. Jedzenie jest różnorodne i prosto przyrządzone. Smakiem zyskuje nowych jego amatorów. Zapraszam na relację z tegorocznego pobytu na Krecie. Zobaczcie, jak sprawdza się Kreta kulinarnie.



Jak upiec JAGNIĘCINĘ z Krety dowiesz się <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *