Kotlety wieprzowe duszone z warzywami to kolejny przykład na to, że kotlety można przyrządzić na wiele sposobów. I że nie tylko te tradycyjne, panierowane smakują dobrze. W moim przepisie mięso duszę z warzywami, a dzięki dodaniu na koniec do sosu soku z cytryny całość staje się lekka i przyjemna w konsumpcji. Spokojnie może stanowić obiad zarówno latem, jak i zimą. Zimą możecie liczyć niestety jedynie na karczochy mrożone, jednak w takiej formie są fantastycznym gotowcem do tego dania. Dzięki ich mrożonej wersji nie trzeba męczyć się ze żmudnym obieraniem świeżych karczochów.


KOTLETY WIEPRZOWE DUSZONE

SKŁADNIKI

dwa duże kotlety wieprzowe koniecznie z kością
kilka serc karczochów

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

13. Na koniec dopraw danie do smaku oraz posyp świeżo posiekanym koperkiem.

siekanie świeżego koperku


KOTLETY WIEPRZOWE DUSZONE SPOSÓB PODANIA

Podawaj od razu z cząstkami cytryny oraz posypane świeżym koperkiem. Super pyszne danie na każdą okazję, uwierz.

Kotlety wieprzowe duszone z karczochami i groszkiem


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *