Kotlet pożarski, a w zasadzie jego dokładne pochodzenie (w szczególności ich nazwa) nie jest jednoznaczne. Z całą jednak pewnością pochodzi on z kuchni rosyjskiej. U nas był bardzo popularny w czasach PRL-u co moim skromnym zdaniem udowadnia, że nie wszystko co było w PRL-u było złe. Zwykle do przygotowania kotleta pożarskiego używa się piersi z kurczaka. Ja proponuję użyć po połowie mięsa z piersi i kurzych udek. Dzięki temu kotlet nie jest zbyt suchy. Kotlet pożarski jest naprawdę pyszny i udowadnia, że potrawy z kurczaka mogą być mega smaczne.


KOTLET POŻARSKI

SKŁADNIKI

300 gramów piersi z kurczaka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KOTLET POŻARSKI SPOSÓB PODANIA

Podawaj z puree z ziemniaków i zielonym groszkiem przesmażonym na maśle.

Kotlet pożarski przepis oryginalny


Spróbuj pyszne KOTLETY w sosie KURKOWYM przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “KOTLET POŻARSKI przepis oryginalny”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *