Kotlet de Volaille to jedno z najczęściej masakrowanych dań w Polsce. Masz dość pseudo „de Volajów” z serem, szynką, pieczarkami, czy innymi cudami? Marzysz, aby Twój kotlet de Volaille wypełniony był masłem wypływającym z jego środka po nacięciu kotleta na talerzu, a nie już na patelni podczas smażenia? Najlepiej zatem zrób go w domu. A jeżeli koniecznie chcesz zjeść „na mieście” omijaj szczególnie te miejsca, w których menu nie potrafią napisać właściwiej nazwy. Oryginalny de Volaille (czyt. de wolaj) powinien być chrupiący z wierzchu i mocno maślany w środku. Do niego puree ziemniaczane i groszek lub marchewka, oto zestaw idealny. Nigdy nie podawaj de Volaille z frytkami, bo to zaprzecza idei jego powstania.


KOTLET DE VOLAILLE SKŁADNIKI:

3 piersi z kurczaka;
masło;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KOTLET DE VOLAILLE

Podawaj z puree ziemniaczanym i zielonym groszkiem lub gotowaną marchewką na gęsto.

KOTLET de VOLAILLE na talerzu podany z groszkiem i puree ziemniaczanym

11. Z kotleta po jego rozcięciu powinno wypłynąć masło, które idealnie komponuje się właśnie z puree ziemniaczanym i groszkiem lub marchewką. To dlatego podawanie de Volailla z frytkami jest bezsensowne…

KOTLET de VOLAILLE przepis oryginalny

Wypróbuj również KOTLETÓW warzywnych z KURCZAKIEM przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *